Élete

Jonas Erik Altberg

1984. december 22-én született Svédországban, Halmstadban, Svédország legszuperebb strandjától, Tylösandtól 5 percre. Szüleivel és öccsével, Joakim-mal élt. Most éppen saját lakása van. Basshunter-ként ismeri mindenki, de az eredeti neve Jonas Erik Altberg. Az Erik-et nem használja. Jonas egy konok, de kreatív személyiség.

1999-ben, 15 évesen kezdett el Basshunter művésznéven zenéket írni egy „Fruity loops” nevű számítógépes program segítségével. Még ugyanebben az évben kiadta az első lemezét The Old Shit néven.

2004-ben készítette el a második albumát, a The Bassmachine-t, amelyet saját weblapján tett közzé. Ezek után egyre komolyabban kezdett el érdeklődni a zene iránt.

Miután számos demója elterjedt az interneten egyre több hívást kapott kluboktól, hogy dolgozzon náluk DJ-ként. A hatalmas siker és érdeklődés hatására hamarosan a lemezkiadó cégek is felfigyeltek rá. 2006 áprilisában megkapta az első komoly zenei felkérését, és szerződést is kötött az Extensive Music/Warner Music-kal. Ezután az Extensive Music vezetésével kiadták az első kislemezét, a Boten Anna-t, amely Skandináviában azonnal sláger lett. Ez volt az első svéd dal, ami 1. helyre került számos slágerlistán világszerte. A főbb cím azonban az összes európai slágerlistán a harmadik album, a  LOL <(^^,)> megjelenése volt 2006. szeptember 1-jén. Ez vezető helyre indította Jonas-t a tánczenében.

Amikor Basshunter elérte az 50.000 barátot MySpace-en, megünnepelte a Beer In The Bar – MySpace Edit kiadásával, és webkamerán keresztül beszélgetett a rajongókkal, ennek következtében pedig többször is lefagyott a hálózat, amelyen Jonas volt.

2007 végén adta ki a nagysikerű Boten Anna számnak az angol feldolgozását, a Now You’re Gone-t. A dal ezután az UK Singles Chart slágerlista 1. helyére került és ott is maradt 5 hétig! – Egyes vélemények szerint ezt a házi pornós botrányának köszönhette. – Emellett Európa slágerlistáit is meghódította, és hazánkban is nagy sikereket ért el. Ebben az időben számos eseményen, a közösségeken (MySpace, Facebook stb.) a “Basshunter” kifejezés volt a legkeresettebb. Jonas YouTube-os videóit több 100 millióan nézték meg!

2007-ben és 2008-ban miután a legfőbb kislemeze megjelent, Basshunter a negyedik albumon, a Now You’re Gone – The Album-on dolgozott, amely 2008. július 14-én jelent meg. Az album közvetlenül az 1. helyre került Angliában, és arany, illetve platinalemez lett számtalan országban világszerte.

A következő dal, ami megjelent az All I Ever Wanted volt, majd a Vi Sitter I Ventrilo Och Spelar DotA angol feldolgozása. A harmadik kislemeze Angliában az Angel In The Night volt, melynek videója nagy sikert aratott. A negyedik kislemez, az I Miss You 2008 decemberében jelent meg az ötödik kislemezzel, a Jingle Bells (Bass)-szel együtt.

A sikerek után Basshunter a slágerlisták élén volt Angliában, az USA-ban. Több héten át az első volt az iTunes-on, és végig Dél-Afrikában, Új-Zélandon mindkét kislemezével, és az album több hónapon át ütötte a listahelyezések csúcsát!!!

2009-ben a VIVA tv meghívta Magyarországra, hogy lépjen fel, a június 4-ei VIVA Cometen. Basshunter külön kérése volt, hogy magyar lányok legyenek a háttértáncosai. 3 számmal lépett fel: Now You’re Gone, Angel In The Night és I Can Walk On Water.

2009. szeptember 28-án jelent meg Basshunter ötödik albuma, a Bass Generation, amelynek a slágerei a Why és az Every Morning. Basshunter 2009 októberében Angliában elindult a Bass Generation turnéra az album támogatásában.

A következő kislemeze az Every Morning volt, melyet az I Promised Myself követett.

2010. januárjában beköltözött 4 hétre az angol Celebrity Big Brother-be, ahol közelebbi kapcsolatba került a Rolling Stones együttes egyik tagjának az exnejével, Ekaterina Ivanova-val. Miután Jonas 4. helyezettként elhagyta a házat, nem tartott sokáig a kapcsolata Katia-val, és egy időre el is tűnt a nyílvánosság elől.

2010. júliusában egy teljesen új stílusú számmal, a Saturday-jel jelentkezett, amelynek már a klipje sem folytatta az eddigiek történetét. A klippet a májusi USA Tour után forgatták Amerikában. Ez a kislemez már Basshunter eddig még névtelen hatodik albumáról (ami jelenleg is készül) jelent meg.

Jonas novemberben folytatta a májusi turnéját a tengeren túlon az USA/Canada Tour-ral.

2010. december 10-én Basshunter-t az egyik skóciai fellépésén két nő nemi erőszak kísérletével vádolta meg. A rendőrök őrizetbe vették Jonas-t, de később óvadék ellenében szabadlábra helyezték, majd ezt követően meg kellett jelennie a bíróságon, hogy tisztázza magát.
A 2011. június 14-én hozott ítélet értelmében Basshunter-t felmenették a szexuális bántalmazás vádja alól, mivel a két nőt nem minősítették hiteles és megbízható tanúknak, valamint a bizonyítékuk is ellentmondásokba ütközött.

 A „The Daily Mirror”-nak elmondta, hogy olyan legendákkal szeretne együttműködni, mint Madonna és Robbie Williams.

Basshunter mostanában úgy látható a világban, mint a legnagyobb kereskedelmi táncművész.

 ♥ ♥ ♥

6 hozzászólás

  1. Basshunter rulez – főként svédül! ❤ (Egyébként egy tipp: az oldalak sorrendje a szerkesztő felületen beállítható, nem kell mellé szám. 🙂

  2. Köszönöm a tippet. 🙂

  3. hogy tudnék beszélni basshunterrel ? 🙂

  4. Kedves Névtelen!
    Sajnos nem megy az olyan könnyen, hogy csak úgy beszélsz vele, amikor kedved van. Azért néhány tippet tudok adni:
    – Twitter-en néha állítólag szokott válaszolni egy-két rajongónak, de inkább csak akkor, amikor jobban ráér.
    – Néha (kb. félévente) szokott lenni Habbo-n, ahol csetelni lehet vele, de ott is rengeteg rajongó próbál vele egyszerre beszélni. Ha fent lesz Habbo-n, akkor azt ki szokták írni, hogy mikor, amit én is kiteszek az oldalamra. (Én és még mások is a múltkor próbáltunk volna beszélni vele, de nem adták meg, hogy melyik chatszobában lesz, úgyhogy nem sikerült.)
    – Vagy még a Bass Generation cd-t tudom neked ajánlani, mivel opendisc formájában jelent meg. Ha megvan neked ez a cd, és beteszed a számítógépedbe, akkor rengeteg extrát nézhetsz meg rajta, és ami a lényeg, hogy ott is lehet írni Basshunter-nek (de amikor utoljára néztem, még nm válaszolt senkinek).
    Hát mást nem tudok neked mondani, hogy hogyan tudnál vele beszélni, de ha ezek közül is sikerülni fog valamelyiken, akkor nagyon szerencsés leszel. 🙂

  5. Hello!!! Kérhetek autogrammot???Puszi!!!

  6. Hát a teljes nevének az autogramjával nem szolgálhatok, de az Egyéb képek oldalon találsz egy BH aláírást. 🙂


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Hozzászólás